Το πρόγραμμα

Σίγουρα πέντε μέρες πριν το γάμο θα πρέπει να έχετε πάρει άδεια από τη δουλειά σας. Ξυπνάτε νωρίς και απολαμβάνετε ένα πλούσιο πρωϊνό. Ξυπνώντας νωρίς αποφεύγετε τα τρεξίματα της τελευταίας στιγμής σε γραφεία και εξωτερικές δουλειές.

Πριν τις δύο τελευταίες μέρες τακτοποιήστε τα θέματα των συγγενών σας πρώτου βαθμού. Δηλαδή των αδερφιών, γονιών και γενικά συγγενών που θα έχουν άμεση σχέση με το γάμο και την τελετή.

Ετοιμάστε τη τσάντα σας με τα απαραίτητα πράγματα τις τελευταίας στιγμής όπως χαρτομάντηλα, κλωστή, βελόνα, κλειδιά, κινητό κλπ.

Τελειώστε πριν τις 2 τελευταίες μέρες με τα απαραίτητα τηλεφωνήματα. Φίλοι που αγνοούνται, γραφεία ενοικιάσεων και εκδηλώσεων, catering κλπ. θα πρέπει δύο μέρες πριν το γάμο να έχουν κλείσει όλα τους τα ζητήματα και να μην σας απασχολούν.

Μιλήστε με τον φωτογράφο σας. Θα πρέπει να είναι ενήμερος για τις προετοιμασίες στο σπίτι του γαμπρού, της νύφης καθώς και τις ώρες που είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται εκεί.

Κάντε μια βόλτα στα μαγαζιά για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής. Ποτέ δεν ξέρεις εάν θα προκύψει κάτι. Για την ασφάλειά σας θα πρέπει το σπίτι σας να είναι πλήρως εξοπλισμένο και άρτια τακτοποιημένο έτσι ώστε να μην του λείπει τίποτα την τελευταία μέρα.

Ικανοποιήστε τους φίλους σας

Ο γάμος είναι μια εκδήλωση χαράς. Και όπως όλα τα ευχάριστα γεγονότα πρέπει να γιορτάζονται με καλούς φίλους και καλό φαγητό. Βγείτε έξω, διασκεδάστε με τους φίλους σας, κάντε πράγματα που ίσως δεν έχετε ξανακάνει. Ο γάμος θα σας φέρει κοντά με συγγενείς που δεν είχατε συχνή επαφή αλλά και με φίλους που έχετε καιρό να δείτε. Απολαύστε το! Αισθανθείτε οικεία με τα συγγενικά σας πρόσωπα. Θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Προσοχή: Όχι πολύ αλκοόλ και όχι τρέλες τις τελευταίες μέρες του γάμου. Να έχετε στο νου σας πως θα πρέπει να είστε νηφάλιοι για το ζήσετε όσο το δυνατόν εντονότερα αυτό το γεγονός!

Η τελευταία μέρα

Όλα τα αντικείμενα πρέπει να είναι στη θέση τους! Μπομπονιέρες στέφανα και γενικά όλος ο εξοπλισμός θα πρέπει την τελευταία μέρα να βρίσκεται στη σωστή θέση τη σωστή στιγμή. Και μην ξεχνάτε… τις βέρες!!!

Επίβλεψη

Ο καλύτερος σύμβουλος μιας πετυχημένης τελετής γάμου είναι ο καλύτερός σας φίλος/λη. Ορίστε εσείς τον άνθρωπό σας που θα επιβλέπει εργασίες που εσείς δεν μπορείτε και θα σας ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα για το παραμικρό έτσι ώστε να αποφύγετε τα απρόσμενα λάθη. Ένας καλός φίλος μπορεί να συντελέσει για να γίνει η ομορφότερη μέρα της ζωής σας μια ονειρεμένη στιγμή!