Είναι γεγονός πως επί σειρά ετών, τα εστιατόρια καθώς και οι ταβέρνες, ήταν η επικρατέστερη επιλογή για το κέρασμα των καλεσμένων μετά το Μυστήριο της Βάπτισης. Δεδομένης της παρούσας κατάστασης οι γονείς κάνουν πλέον εναλλακτικές επιλογές αναφορικά με την τοποθεσία του καλέσματος. Ας δούμε κάποιες από αυτές:

Στις μέρες μας, η πιο συχνή επιλογή είναι το κέρασμα της βάπτισης να γίνεται στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας (αν υπάρχει) αφού οι γονείς έχουν πάρει την ανάλογη άδεια. Η επιλογή αυτή γλυτώνει σίγουρα χρόνο και κόπο για τους καλεσμένους και τους γονείς. και σε γενικές γραμμές αποτελεί μια οικονομική λύση.

Αν κατάγεστε από κάποιο μέρος της επαρχίας αυτό, μπορεί να αποτελέσει μια εξαίσια επιλογή για να τελεστεί το Μυστήριο της Βάπτισης αλλά και να λάβει χώρα η εκδήλωση. Μ αυτό το τρόπο μειώνεται αυτόματα ο αριθμός των καλεσμένων στους πλέον πιο κοντινούς και παράλληλα σας δίνεται η δυνατότητα να ακολουθήσετε τα τοπικά ήθη και έθιμα που θα δώσουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στη Βάπτισή σας!

Τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό «φοριέται" πολύ μια νέα μορφή "οικολογικής βάπτισης": το κάλεσμα να έχει την μορφή πικ νικ σε κάποιο άλσος ή πάρκο κοντά στην εκκλησία όπου έχει τελεστεί το Μυστήριο. Ένα είναι βέβαιο: ο παιδικός πληθυσμός θα μείνει απόλυτα ευχαριστημένος γιατί θα υπάρχει άφθονος χώρος για παιχνίδι απολαμβάνοντας παράλληλα τα υπέροχα σνακ και γλυκάκια!

Μια εξαιρετική ιδέα για να κάνετε την εκδήλωση της Βάπτισης κατά τους θερινούς μήνες είναι η παραλία και τα beach bars! Αφού έχετε επιλέξει εκκλησία κοντά στην παραλία, μετά το μυστήριο, οι καλεσμένοι σας μπορούν να χαρούν το μπάνιο τους σε συνδυασμό με την κατανάλωση ελαφριών αλμυρών ή γλυκών λιχουδιών( κατά προτίμηση κρύων). Πραγματικά η γιορτή της Βάπτισης στην παραλία αποτελεί ένα υπέροχο happening για μικρούς και μεγάλους που θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη τους!

Υπάρχει φυσικά και η λύση να κάνετε το κέρασμα στο ίδιο σας το σπίτι, καλώντας τα άτομα του στενού σας κύκλου και να έχει τη μορφή ενός μικρού πάρτυ! Η θαλπωρή του σπιτιού αποτελεί σίγουρα ένα ξεχωριστό στοιχείο που δίνει μια αίσθηση "ζεστασιάς¨ και άνεσης στους καλεσμένους σας. Μπορείτε κάλλιστα να καλέσετε και έναν κλόουν που θα κάνει την γιορτούλα σας ακόμη πιο συναρπαστική και ευχάριστη για τους μικρούς μας φίλους!!

'Όπου και να επιλέξετε να καλέστε τα αγαπημένα σας άτομα για να γιορτάσετε τη Βάπτιση του βλασταριού σας, οι ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες και να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις σας, δίνοντας ένα πραγματικά ξεχωριστό αποτέλεσμα που θα συζητηθεί από μικρούς και μεγάλους!