Ο γάμος αποτελεί ένα χαρμόσυνο γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας ζωής για ένα ζευγάρι. Κατά το χρονικό διάστημα πριν την τέλεσή του, προϋποθέτει από μέρους κυρίως της νύφης, την διευθέτηση μιας σειράς λεπτομερειών για την σωστή διοργάνωσή του.

Παρόλο που η γαμήλια προετοιμασία πρέπει να είναι ευχάριστη και η νύφη θετική, ακούραστη, και υπομονετική συνήθως την «συνοδεύουν» ανάμεικτα συναισθήματα : από την μια χαρά και ανυπομονησία για την επίσημη ένωση με τον μέχρι τότε σύντροφό της, από την άλλη μεγάλες δόσεις αγωνίας και στρες επειδή πιέζει τον εαυτό της να σχεδιάσει και να μεθοδεύσει όσο πιο άψογα γίνεται το μεγάλο αυτό γεγονός της ζωής της.

Ιδού κάποιες μικρές αλλά βασικές συμβουλές που αν εφαρμοστούν μπορούν να μετριάσουν αν όχι να εξαφανίσουν το δυσβάσταχτο αυτό άγχος!

Ξεκινήστε την οργάνωση όσο πιο νωρίς γίνεται

Αν είστε η μέλλουσα νύφη σίγουρα θα έχετε πάρα πολλά πράγματα να ετοιμάσετε πριν την γαμήλια τελετή, οπότε καλό είναι να ξεκινήσετε τον σχεδιασμό και την οργάνωση όσο πιο νωρίς γίνεται. Έτσι οποιαδήποτε αλλαγή, πρόβλημα ή αναποδιά και να εμφανιστεί θα έχετε τα αντανακλαστικά να τα αντιμετωπίσετε άμεσα και αποτελεσματικά. Μην περιμένετε λοιπόν να τακτοποιήσετε όλες τις λεπτομέρειες του γάμου μία εβδομάδα πριν, διότι σίγουρα θα αγχωθείτε!

Προσδιορίσετε τι ακριβώς θέλετε

Κατά τον σχεδιασμό ενός γάμου, οι επιλογές είναι απεριόριστες οπότε θα χρειαστεί να αποφασίσετε αν στην τελετή και στην εκδήλωση θα παρευρεθεί πολύς κόσμος ή αν οι καλεσμένοι θα είναι περιορισμένου αριθμού, προκειμένου να γιορτάσετε αυτή την ημέρα με λίγους και καλούς συγγενείς και φίλους. Επίσης θα πρέπει να έχετε κατά νου,πως θα χρειαστεί να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους και να συγκεκριμενοποιήσετε αυτά που ζητάτε, παράγοντες που θα βοηθήσουν στην επίτευξη της σωστής διοργάνωσης του γάμου σας!

Ορίστε συγκεκριμένο χρηματικό ποσό που θα δαπανηθεί

Ιδιαίτερα χρήσιμο αλλά παράλληλα δύσκολο είναι να προϋπολογίσετε το κόστος. Καλό είναι το budget να προσδιοριστεί σύμφωνα με αυτά που μπορεί να αντέξει η..... τσέπη σας συμπεριλαμβανομένου και της οικονομικής ενίσχυσης των γονέων για τον γάμο.

Μην υπερεκτιμάτε την συγκεκριμένη μέρα

Καλό είναι να επικεντρωθείτε στην πραγματική σημασία και τον συμβολισμό της μέρας αυτής που είναι η ένδειξη αγάπης παρά στο διαδικαστικό μέρος της.

Μοιραστείτε το ταξίδι της προετοιμασίας

Η νύφη (κυρίως) ασχολείται με τα πάντα έχοντας να συντονίσει παράλληλα πολλά πράγματα. Ζητήστε την βοήθεια των κοντινών σας ανθρώπων, των συγγενών, της κουμπάρας, της καλύτερής σας φίλης ακόμα και του μέλλοντα συζύγου σας προκειμένου να διαχειριστείτε πιο αποτελεσματικά και με μεγαλύτερη ευκολία την όλη προετοιμασία. Παράλληλα, ο επιμερισμός των υποχρεώσεων θα χαροποιήσει και αυτούς που θα συμβάλλουν στην όλη διαδικασία και θα αισθανθείτε το άγχος σας να μειώνεται!

Βάλτε όρια στις εξωγενείς παρεμβάσεις

Μια τεράστια πηγή στρες της γαμήλιας προετοιμασίας αποτελούν και οι παρεμβάσεις συγγενών αλλά και φίλων, στις δικές σας επιθυμίες και προσδοκίες. Αν και είναι φυσιολογικό να ζητάτε την άποψη ανθρώπων του στενού σας κύκλου, θα χρειαστεί να βρείτε τις ισορροπίες σας μαζί τους για να αποφύγετε τυχόν εντάσεις και συγκρούσεις. Σκεφτείτε το εξής: o γάμος είναι πάνω από όλα δικός σας, οπότε δεν θα θέλατε σε καμία περίπτωση να αισθανθείτε πως τελικά ζείτε τον γάμο που οι άλλοι ονειρεύονται για εσάς!

Αποδεχτείτε το γεγονός πως θα αγχωθείτε

Πείτε ναι στη διαχείριση άγχους.! Για να καταφέρετε να κοντρολάρετε και να ελέγξετε το άγχος σας, αυτό προϋποθέτει να βιώσετε ελεύθερα όποια αρνητικά ή δυσάρεστα συναισθήματα προκύψουν. Σκεφτείτε πως είναι μια συναισθηματική κατάσταση απόλυτα υγιής απέναντι σε μια σημαντική αλλαγή της ζωής σας.

Πάνω από όλα προσέξτε τον εαυτό σας

Η σωστή διατροφή, ο καλός ύπνος και οι δραστηριότητες που σας χαλαρώνουν και σας αναζωογονούν πρέπει οπωσδήποτε να είναι στην καθημερινότητά σας. Ενισχύστε την φροντίδα του εαυτού σας διότι η εσωστρέφεια, ο συγκεντρωτισμός, οι εξαντλητικές δίαιτες και το συνεχές τρέξιμο το μόνο που κάνουν είναι να σαμποτάρουν τη σωματική σας υγεία αλλά και την ψυχική σας ισορροπία

Απευθυνθείτε στους ειδικούς!

Αυτή η περίοδος θα γίνει πολύ πιο ευχάριστη για εσάς, για την οικογένειά και τους φίλους σας αν αναθέσετε την όλη διαδικασία σε εταιρείες διοργάνωσης γάμων. Επικοινωνήστε μαζί μας και απολαύσετε την απόλυτη στήριξη έμπειρων ανθρώπων που γνωρίζουν τον τρόπο διαχείρισης των πολλαπλών απαιτήσεων και των προκλήσεων της γαμήλιας προετοιμασίας.

Γιατί...η ζωή είναι πιο απλή από ότι φαίνεται!