Είναι γεγονός πως η κάθε μέλλουσα νύφη πρέπει να φροντίσει για ατελείωτες λεπτομέρειες που αφορούν στην τελετή και στην εκδήλωση του γάμου της. Ίσως όμως η πιο δύσκολη στιγμή της όλης προετοιμασίας να είναι η επιλογή του κατάλληλου νυφικού.

Οι επιλογές στην αγορά είναι άπειρες και η αναζήτηση του ιδανικού.. λευκού φορέματος δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν όμως κάποιοι παράγοντες που αν ληφθούν στα υπόψιν, η διαδικασία εύρεσής του θα γίνει πολύ πιο εύκολη!

Επιλογή χωρίς άγχος

Η κάθε μελλόνυμφη έχει ως σκοπό να βρει το καλύτερο (για αυτήν) νυφικό της αγοράς...διότι--πως να το κάνουμε--όλα τα βλέμματα των καλεσμένων θα είναι στραμμένα πάνω της!  Αυτό που χρειάζεται να έχει κατά νου είναι πως ο γάμος και η προετοιμασία του θα πρέπει να αποτελέσει μια ευχάριστη διαδικασία για αυτήν, απαλλαγμένη από άγχος, διότι αφορά σε ένα ευτυχές γεγονός. Σε αντίθετη περίπτωση, η αγωνία και η νευρικότητα, θα κάνουν την όλη προσπάθεια πιο δύσκολη, δημιουργώντας πολλά προβλήματα.

Επιλογή νυφικού από..νωρίς

Η μελλόνυμφη, καλό θα ήταν να μην ασχοληθεί την τελευταία στιγμή με την εύρεση του κατάλληλου νυφικού άλλα να ξεκινήσει να ψάχνει όσο πιο νωρίς γίνεται.Οι οίκοι νυφικών, οι νέες σειρές που λανσάρουν κάθε Απρίλιο και Οκτώβριο οι σχεδιαστές και το σερφάρισμα στο διαδίκτυο θα την βοηθήσουν να κατασταλάξει πιο εύκολα.

Προσωπικότητα και στυλ

Η αισθητική είναι προσωπική υπόθεση και τα γούστα ποικίλουν ανάλογα με το στυλ και την προσωπικότητα της κάθε γυναίκας. Πως επιθυμεί να παρουσιάσει εκείνη τη μέρα τον εαυτό της; Να είναι μοντέρνα ή σέξι; Ρομαντική ή ρετρό; Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν απαιτείται να γίνει η απόλυτη μεταμόρφωσή της διότι είναι σημαντικό να μπορέσει να είναι ο εαυτός της.

Εποχή και χώρος

Πότε θα γίνει ο γάμος; Καλοκαίρι ή χειμώνα; Πρωί ή βράδυ; Σε ποιο μέρος; Στη θάλασσα, στην πόλη ή στην εξοχή; Θα είναι κλασικός ή απλός; Εντυπωσιακός, ή παραδοσιακός; Οι μέλλουσες νυφούλες θα χρειαστεί σκεφτούν όλα αυτά τα δεδομένα πριν καταλήξουν στο ένα και μοναδικό νυφικό.

Κατά την επίσκεψη στο ατελιέ

Κατά την επίσκεψή\η της μελλόνυμφης στο showroom καλό θα ήταν:

  • να έχει δίπλα της μια συγγενή ή φίλη που εμπιστεύεται το γούστο της. Αν είναι μαζί της περισσότερα άτομα για να την βοηθήσουν στην τελική απόφαση, το μόνο που θα καταφέρουν είναι..το αντίθετο!
  • να δοκιμάζει κομμάτια που αρμόζουν στο σωματότυπό της γιατί αλλιώς θα φαίνονται πάνω της παράταιρα.
  • να φοράει διακριτικά εσώρουχα (στράπλες σουτιέν, άσπρο ή μπεζ εσώρουχο) 
  • να είναι περιποιημένη (πρόσωπο και μαλλιά) για να βρίσκεται πιο κοντά στην τελική εικόνα
  • να φροντίσει να κινηθεί για λίγη ώρα φορώντας το κάθε κομμάτι και να κάτσει σε καρέκλα για κάποια λεπτά. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να καταλάβει αν θα είναι άνετο και σταθερό πάνω της  για να μην της δημιουργήσει προβλήματα και επηρεάσει αρνητικά τη διάθεσή της τη μέρα του μυστηρίου.
  • να φωτογραφίσει το κάθε νυφικό που της αρέσει σε πολλές πόζες. Έτσι θα μπορέσει να δημιουργήσει μια εξαιρετική συλλογή με τα καλύτερα που έχει δοκιμάσει οπότε θα διακρίνει πιο εύκολα αυτό που την κολακεύει περισσότερο

Τέλος πριν την τελική απόφαση, καλό θα ήταν να πάρει και τη γνώμη του μέλλοντα συζύγου της και να φροντίσει να υπάρχει ομοιομορφία στη συνολική εικόνα τους, τη ξεχωριστή εκείνη μέρα.

Η κάθε μέλλουσα νύφη που ασχολείται με την σημαντικότερη στιγμή της ζωής έχει ως στόχο να βρει το για αυτήν το άριστο νυφικό γιατί επιθυμεί να εντυπωσιάσει τους πάντες. Αν ακολουθήσει τις παραπάνω συμβουλές σίγουρα θα απλοποιήσει κατά πολύ τη διαδικασία αυτή!