Πολλά έχουν γραφτεί και πολλά έχουν ακουστεί για την προετοιμασία ενός γάμου. Ο χρόνος προεργασίας και έρευνας ποικίλει ανάλογα τις απαιτήσεις του ζευγαριού από εννέα έως δώδεκα μήνες πριν. Επίσης ποτέ δεν λείπουν οι γνωστές υπερβολές από ζευγάρια που προετοιμάζουν το γάμο τους δύο και τρία χρόνια πριν. Εμείς σαν ειδικοί στο χώρο της προετοιμασίας των εργασιών γάμου σας συμβουλεύουμε να μην έχετε άγχος για την πιο όμορφη μέρα της ζωής σας και να απολαύσετε την κάθε μέρα της προετοιμασίας σας καθώς το ταξίδι είναι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία και όχι ο προορισμός!

Οι καλύτερες επιλογές!

Για την προετοιμασία ενός γάμου χρειάζεται έρευνα! Ο καλύτερος σύμμαχος για την έρευνα στο γάμο αλλά και στη βάπτιση είναι το internet. Για παράδειγμα στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε δείγματα από νυφικά, καράφες, μπομπονιέρες, στέφανα και ανθοστολισμούς εκκλησιών. Μέσα από αυτήν την έρευνα θα μπορέσετε να βγάλετε ασφαλή συμπεράσματα για το κόστος του γάμου σας καθώς και το ύφος/στυλ που θα θέλατε να διαμορφώσετε. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή!


Τα βασικά βήματα οργάνωσης ενός γάμου

1. Καθορισμός ημερομηνίας: Βασικό για να ξέρετε πόσο καιρό πριν πρέπει να ενημερώσετε τους συγγενείς/φίλους σας, να κλείσετε εκκλησία και να ετοιμάσετε όλα τα υπόλοιπα.

Συμβουλή: Ορθόδοξοι γάμοι δεν γίνονται 7 Ιανουαρίου, 40 μέρες πριν το Πάσχα, τα ψυχοσάββατα, του Αγίου Πνεύματος, μεταξύ 6 και 15 Αυγούστου, 29 Αυγούστου και από 18 έως 25 Δεκεμβρίου.

Σε περίπτωση που διαλέξετε άλλη μέρα εκτός Κυριακής και Σαββάτου το κόστος ενδέχεται να μειωθεί σημαντικά.


2. Υπολογισμός Budget

Θα πρέπει να γνωρίζετε από την αρχή το ποσό που θα δαπανήσετε για την πιο όμορφη μέρα της ζωής σας. Με βάση αυτό θα μπορείτε να υπολογίσετε αρχικά τις υπηρεσίες αλλά και το είδος της ποιότητάς του που θα επιλέξετε Για παράδειγμα: Ενοικίαση αυτοκινήτου με μεγάλο κόστος ή μια πιο συμβατική λύση;


3. Σκεφθείτε πως θα θέλατε εσείς οι ίδιοι να είναι ο γάμος σας. Οι τυπικές διαδικασίες και οι εθιμοτυπικές εκδηλώσεις ήταν υποχρεωτικοί κάποτε. Πλέον τα ζευγάρια οργανώνουν το γάμο τους σύμφωνα με τα δικά τους θέλω και απαιτήσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας για ιδέες σχετικά με έναν πιο εναλλακτικό γάμο ή μια διαφορετική εκδήλωση από τις συνηθισμένες. Οι άνθρωποί μας θα χαρούν πολύ να σας ακούσουν και να συζητήσουν μαζί σας λύσεις… με φαντασία!


4. Γάμος με πολλούς καλεσμένους ή κλειστού κύκλου;

Απαντώντας σε αυτήν την απορία κατ’ ευθείαν μπορείτε να υπολογίσετε το εύρος των χρημάτων που θα δαπανήσετε.


5. Κάντε μια λίστα με τις υποχρεώσεις σας και τις επιθυμίες σας! Ο γάμος χρειάζεται μολύβι και χαρτί. Μόλις τελειώσετε αυτή τη λίστα αρχίστε να επιλέγετε ένα ένα τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε (εκκλησίες, καταστήματα, φωτογράφος).

Και τέλος απολαύστε την ημέρα του γάμου σας!